Vrijwilligers Z.V.C.L.


Bestuur: 

Ria Lammers-Bruggink: voorzitter/coördinator

Ans van Rijs -de Boer: penningmeester/secretaris

 

Begeleiders: 

Ria Lammers

Greetje Gebbeken 

Jetske de Jong

Lenie Hudepohl

Grietje Penning

Ina Soppe 

 

Begeleiders: 

 

Lenie Blaauw

Frouke Jagt

Gre Blaauw 
Herma Blockman 

 

Vrijwilligers: 
Willem Helfrich (beheer website) 

 Vrijwilligers vertellen

Ria Lammers is voorzitter van Z.V.C.L. en begeleidt, verzorgt en coördineert de reizen.

Ik zal mij even voorstellen: Ik ben Ria lammers- Bruggink. Ik ben in 1960 geboren in het kleine  dorp Weiteveen dat in Drenthe ligt. Op mijn 42e ben in gaan leren en werken in de zorg. Eerst als helpende en na 8 jaar ben ik begonnen aan een opleiding voor verzorgende IG. Ik ben werkzaam bij de zorggroep Treant en werk daar met veel plezier. Voor 3 jaar terug hoorde ik van Z.V.C.L.  Zorgen dat anderen een leuke vakantie hebben ;  dat was wat ik altijd heb willen doen . Vooral voor mensen die  zelf niet meer alleen op vakantie kunnen of dit niet meer durven. Dat was wat mij altijd voor ogen stond: vakanties verzorgen voor anderen en dit was mijn kans. Ik ben in 2016 voor het eerst als begeleider mee geweest en dit was het: mijn droom. Nu zijn we een jaar verder en ik ben nu de voorzitter van de stichting geworden Ik hoop dat ik nog vele jaren voor deze doelgroep een vakantie kan verzorgen.

 

Ans van Rijs- de Boer is penningmeester

Mijn naam is Ans van Rijs- de Boer  geboren in 1951 en wonende te Leeuwarden. Al meer dan 40 jaar woon ik samen met mijn man in de wijk Westeinde, alwaar onze 3 kinderen zijn opgegroeid. Verder hebben wij samen 8 kleinkinderen. Mijn vrije tijd vul ik op met af en toe oppassen en  vrijwilligerswerk, met name op secretarieel, organisatorisch en bestuurlijk gebied. Verder mag ik graag fiets- en wandeltochten maken, vakanties houden in binnen- en buitenland om te genieten van cultuur, geschiedenis, kastelen  en bovenal de natuur. Bovendien mag ik graag boeken lezen en bridgen. Zo’n 10 jaar geleden kwam ik via de wandelclub van de wijkvereniging in contact met Marieke van Dasselaar. Haar inzet en bevlogenheid voor de stichting  Z.V.C.L., maar vooral  haar echte belangstelling voor de oudere en hulpbehoevende medemens, werkte aanstekelijk  e n motiveerde mij  om ook een steentje  bij te dragen.  Toen  Marieke een nieuwe penningmeester zocht, gaf ik aan deze vacature wel te willen vervullen, omdat ik vroeger deels de boekhouding heb gedaan voor het bedrijf van mijn vader. Deze functie  doe ik sinds 2012 met veel plezier.

 

Lenie Hudepohl

Mijn naam is Lenie Hudepohl-Wegkamp, geboren in 1956 te Weideveen . Daar woon ik nog steeds, samen met mijn man Ger. We hebben een zoon en een dochter. die niet meer thuis wonen. Vroeger heb ik de opleiding bejaardenverzorgster gedaan en heb bij de nonnen als bejaardenverzorgster gewerkt. Na het vertrek van de nonnen naar Tilburg in 1992 had ik geen betaalde baan meer en werd ik vrijwilligster bij de Zonnebloem. Met de Zonnebloem ga ik 2 maal per jaar mee op reis als verzorgende. Eigenlijk wilde ik ook wat anders erbij doen en kwam toen via internet in contact met de Z.V.C.L. In 2011 stelde Marieke  voor om als begeleidster mee te gaan naar Monto Gordo in Portugal om te kijken of ik het leuk vond. Het was heel wat anders dan de Zonnebloem,  maar dit soort reizen sprak mij erg aan. Na deze reis wilde ik wel vaker mee. Vanaf die tijd ga ik samen met de andere vrijwilligers mee om te ervaren, wat het betekent om de gasten die met de Z.V.C.L. meegaan,  een fijne vakantie te bieden. Ook hoop ik nog heel veel jaren met deze groep mee te kunnen gaan. Ik vind de Z.V.C.L. een heel mooie stichting en probeer ook weer nieuwe mensen vinden die met onze stichting mee willen op vakantie. Ik hoop dat ik nog een lange tijd veel kan betekenen voor de Z.V.C.L.

 

Jetske: Ik ben Jetske de Jong-Koornstra, 50 jaar. Ik woon in Bolsward, Friesland. Ik werk drie dagen per week als wasserijmedewerkster te Bolsward. Vaak zaterdags werk ik bij Janet Kessels(zonzoeker) in de huishouding(Janet heeft MS) Ik werk drie dagen per week als wasserij medewerkster te Bolsward.

 

Greetje: Hallo ik ben Greetje Gebbeken, het 14 jaar jongere zusje van Marieke. Ik ben geboren, op 10 oktober 1964, te Weiteveen, gemeente Schoonebeek. Mijn passie is, van jongs af aan, andere mensen blij maken en helpen. Ik was als kind meer bij de buren aan het werk, dan thuis, tot grote ergernis van mijn ouders. Ik ben stapelgek op alles wat leeft en ademt, een hoog knuffelgehalte heeft.

 

Lenie: Ik ben Lenie-Blaauw-Winters geboren 03-04-1957 te Zwartemeer. Sinds 1976 ben ik woonachtig te Weiteveen. Mijn hobby,s zijn lezen fietsen en fitness. Ik ben door Lenie Hudepohl gevraagd voor vrijwilligerswerk bij de stichting Z.V.C.L., als begeleider voor vakanties.

 

Willem: Hallo, ik ben Willem Helfrich, ik mag de website beheren. Nieuwsgierig geworden, kijk maar eens op: webdesign