Vakantieverhalen


Reis naar het Gardameer 23-09-2019 tot 02-10-2019

Vorig jaar ben ik mee geweest met de reis naar het Gardameer in Italië. Nu, daar heb ik geen spijt van gehad. Het was geweldig! We waren maar met een klein groepje: acht “cliënten” met vier (!) verzorgsters. We zaten in een bus van Bolderman en werden al gauw opgenomen in de grote groep andere reizigers in deze bus. We hadden een uitstekende chauffeur, die tevens een prima gids en tolk bleek te zijn. Ik heb op mijn oude dag nog heel wat wetenswaardigheden van hem opgestoken.

We logeerden in het stadje Garda, met rollator ongeveer 20 minuten lopen van de boulevard bij het meer. Hoogtepunten van ons verblijf die ik mij herinner, waren er veel. In de eerste plaats de tocht door de Dolomieten, met een heerlijke picknick op een bergweide. En dan een tocht met een kabelbaan met een schitterend uitzicht, niet alleen tijdens de “rit”, maar vooral op het hoogste punt. Ook de boottocht over het Gardameer was prachtig met een bezoek aan een middeleeuws stadje en aan een stadje, dat zo gunstig is gelegen, dat er palmen en andere tropische gewassen groeien.

Ook een ochtendbezoek aan een weekmarkt aan de oever van het meer in een plaats niet ver van Garda vandaan vond ik heel leuk. En vooral niet vergeten de bezoeken aan Verona met zijn beroemde openluchttheater (dat al gesloten was) en de heerlijke dag naar Venetië, waar ik (en velen met mij) een interessant tochtje per gondel maakte. Een vakantie die veel langer leek dan hij was. Het was in september, maar we hadden ook geluk met schitterend weer. En dan nog zo in de watten gelegd door onze verzorgsters: GEWELDIG!

Gusta Olivier-Vonk